NOTÍCIES

 1. INICI
 2. NOTÍCIES
 3. Comunicat sobre el cor...

ÚLTIMES NOTÍCIES

L’objecte és regular la concessió de subvencions mitjançant dues línies: Subvencions a projectes de reindustrialització que contribueixin a tornar...

Llegir més

Ajuts per promoure l’emprenedoria i la innovació en el territori nacional. Ajuts adreçats a start ups i persones emprenedores....

Llegir més

Adreçat a  persones productores del sector porcí que exerceixen la seva activitat de manera independent i a persones productores...

Llegir més

NÚVOL D’ETIQUETES

 1. Jornades
 2. Àmbit català
 3. innovació
 4. jornades empresarials
 5. normatives
 6. programa PIBPE
 7. serveis
 8. formació
 9. ajuts
 10. economia local
 11. informació d'interès

Comunicat sobre el coronavirus 17/03/20 a les 16:10.

La comissió de seguiment de l’evolució de l’emergència sanitària de l’Ajuntament de Banyoles, reunida de nou avui dimarts al migdia, ha acordat informar de les següents mesures davant de l’alarma sanitària decretada pel COVID-19:

La Policia Local de Banyoles ha obert 8 expedients sancionadors des que es va decretar l’estat d’alarma per l’alerta sanitària pel COVID-19. Concretament, s’ha obert un expedient a un establiment d’oci nocturn que va incomplir l’ordre de tancament i també s’ha multat a set ciutadans a qui la policia va trobar circulant pel carrer malgrat l’ordre de confinament dictat pel govern de l’Estat.
L’Alcalde Miquel Noguer ha insistit a recordar que “la Policia Local seguirà fent controls a les entrades i sortides de la ciutat per garantir que la ciutadania faci només aquells moviments que són estrictament imprescindibles” i ha reclamat “consciència a la ciutadania per evitar riscos innecessaris”.

L’Ajuntament ha acordat també l’adopció de mesures econòmiques i es definiran nous terminis per al pagament dels impostos municipals. A més, es buscaran mesures en el cas de la taxa d’ocupació de via pública, especialment per aquelles parades que no vinguin al mercat setmanal o les terrasses de bars i restaurants que no poden portar a terme la seva activitat mentre duri l’alarma i retornar-los els imports que, en alguns casos, ja han abonat.
Pel que fa al mercat setmanal de demà dimecres, es limitarà només a les parades d’alimentació que se situaran en els seus emplaçaments habituals però es recorda als marxants i als compradors que han de seguir les mesures establertes per evitar la propagació del COVID-19, respectant les distàncies entre persones i reforçant les mesures d’higiene per evitar contactes.
També s’ha informat de la suspensió i interrupció suspès dels terminis administratius municipals, d’acord amb el Reial Decret 463/2020, de 14 de març pel qual es declara l’estat d’alarma per la crisi sanitària ocasionada pel COVID-19 i on s’acordava la suspensió i interrupció dels terminis administratius. En aquest sentit, la mesura afecta també els terminis de presentació de sol·licituds per a proves de selecció de personal, que queden suspesos fins al proper 29 de març.
Igualment, també se suspèn fins a la mateixa data la tramitació dels expedients sancionadors en matèria de trànsit, tant per identificació del conductor com de presentació d’al·legacions i/o recursos contra la sanció notificada.

Per últim, també s’ha prorrogat el termini de sol·licituds per poder accedir al Barri Vell, a través de la pilona situada al carrer Porta del Forn.

BUTLLETÍ DIGITAL

Voleu estar al corrent de subvencions, notícies, cursos, etc.? Subscriviu-vos al newsletter dels polígons de Banyoles i el Pla de l’Estany