NOTÍCIES

 1. INICI
 2. NOTÍCIES
 3. Comunicat sobre el cor...

ÚLTIMES NOTÍCIES

L’objecte és regular la concessió de subvencions mitjançant dues línies: Subvencions a projectes de reindustrialització que contribueixin a tornar...

Llegir més

Ajuts per promoure l’emprenedoria i la innovació en el territori nacional. Ajuts adreçats a start ups i persones emprenedores....

Llegir més

Adreçat a  persones productores del sector porcí que exerceixen la seva activitat de manera independent i a persones productores...

Llegir més

NÚVOL D’ETIQUETES

 1. Jornades
 2. Àmbit català
 3. innovació
 4. jornades empresarials
 5. normatives
 6. programa PIBPE
 7. serveis
 8. formació
 9. ajuts
 10. economia local
 11. informació d'interès

Comunicat sobre el coronavirus 25/03/20 a les 16:20.

La comissió de seguiment de l’evolució de l’emergència sanitària de l’Ajuntament de Banyoles, reunida de nou avui dimecres al migdia, ha acordat informar de les següents mesures davant de l’alarma sanitària decretada pel COVID-19:

Aquest matí s’ha celebrat amb normalitat el mercat setmanal de Banyoles de nou amb presència restringida únicament a les parades d’alimentació amb l’objectiu de garantir la compra de productes alimentaris, tal i com va establir el departament de Salut de la Generalitat. Finalment, han parat 22 dels 41 marxants que habitualment ofereixen els seus productes a Banyoles i s’ha registrat menor afluència de clients.

D’acord amb la pròrroga d’estat d’alarma, s’han suspès els actes culturals i activitats previstes a la ciutat fins a l’11 d’abril, també s’han suspès la celebració de la Fira del Cop d’Ull, prevista per al dilluns 13 d’abril, i les activitats de Sant Jordi a la ciutat.

També es preveu que es completi al llarg d’avui el repartiment de les targetes menjador emeses pel Departament d’Educació de la Generalitat a unes 500 famílies de la ciutat. El repartiment es fa a través de treballadors municipals.

També al llarg d’avui es farà efectiu el tancament de les fonts públiques de la ciutat que es deixaran sense servei, atesa la recomanació de salut pública per considerar-les possibles punts de contagi atès que és on pot haver-hi més contacte amb les mans o la boca. El tancament es fa de forma indefinida mentre duri l’estat d’alarma.
Paral·lelament, es continuen les tasques de neteja i desinfecció dels carrers de Banyoles que s’ha intensificat en les darreres setmanes. Fins ara la neteja habitual dels carrers es feia en sec amb màquina escombradora i ara, atesa l’actual situació, es fa en humit amb una solució desinfectant per assegurar la desinfecció dels carrers. Des de la publicació de l’estat d’alarma, s’ha fet intensament en aquelles zones on hi ha més moviment de persones, com és l’entorn del CAP, la Clínica Salus, la plaça de les Rodes per la celebració del mercat setmanal, així com a la zona del Barri Vell i la Muralla, l’entorn de comerços que estan oberts al públic i de farmàcies i demà s’anirà cap a la zona dels supermercats.

També es recorda a la ciutadania la importància de dipositar els residus a l’interior dels contenidors a les àrees d’aportació corresponents, especialment en el cas de material de protecció i residus sanitaris que és important dipositar-los al contenidor de rebuig i en una bossa ben tancada, no als contenidors de recollida selectiva.
L’Ajuntament de Banyoles anuncia també que el ple municipal ordinari de març se celebrarà per via telemàtica el proper dilluns 30 de març a les 12 del migdia. Avui han començat les comissions informatives prèvies al ple amb els diferents grups municipals.

El Punt de Salut Jove ha habilitat també un punt d’atenció telemàtica de suport i escolta activa per a aquells joves que necessiten suport per passar aquests dies a casa. Els joves poden trucar al 686 951 374 on la tècnica de salut del punt els atendrà.

En aquest sentit, l’Alcalde Miquel Noguer ha demanat també a la població que “són moments perquè entre tots ens cuidem, de bon veïnatge i de solidaritat i, per tant, serà important entre tots que estiguem alerta i ens ajudem si fa dies que no veiem algun veí d’edat avançada i avisem a la policia o a l’ajuntament, o si sabem que algun veí té alguna necessitat alertem perquè se’l pugui ajudar”.

BUTLLETÍ DIGITAL

Voleu estar al corrent de subvencions, notícies, cursos, etc.? Subscriviu-vos al newsletter dels polígons de Banyoles i el Pla de l’Estany