NOTÍCIES

 1. INICI
 2. NOTÍCIES
 3. Bases reguladores dels...

ÚLTIMES NOTÍCIES

Les activitats objecte d’aquest ajut s’organitzen en 3 programes: Projectes d’inversió en la repontenciació d’instal·lacions eòliques. Projectes de renovació...

Llegir més

Aquesta jornada organitzada per ACCIÓ te per finalitat conèixer la línia d’ajuts a projectes que permetran a les empreses...

Llegir més

ACCIÓ organitza aquesta jornada per donar a conèixer a les empreses quines condicions han de complir per cobrir el...

Llegir més

NÚVOL D’ETIQUETES

 1. Jornades
 2. Àmbit català
 3. innovació
 4. jornades empresarials
 5. normatives
 6. programa PIBPE
 7. serveis
 8. formació
 9. ajuts
 10. economia local
 11. informació d'interès

Bases reguladores dels ajuts per projectes d’R+D+I per a empreses i pimes del sector industrial, finançats pel NGEU

El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme publica les bases reguladores per a la concessió, en règim de concurrència competitiva, d’ajuts per a projectes de recerca i desenvolupament i d’innovació en organització i processos, que contribueixen a la transformació digital de les empreses industrials i a la millora de la seva sostenibilitat ambiental com a conseqüència de la seva digitalització.

Aquests ajuts s’emmarquen dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència –Component 12 Política Industrial Espanya 2030, Inversió 2 Programa d’impuls a la competitivitat i sostenibilitat industrial – i per tant estan finançats amb fons europeus provinents del Next Generation EU.

Els ajuts s’adrecen principalment a empreses i pimes del sector industrial a través de dues línies específiques d’actuació:

Activa-Pymes
Activa-Grandes implementaciones
Els projectes objecte dels ajuts han d’estar destinats a aplicar-se a la indústria manufacturera i han de seguir alguna de les prioritats temàtiques següents:

Plataformes d’interconnexió de la cadena de valor de l’empresa;
Solucions pel tractament avançat de dades;
Solucions d’intel·ligència artificial;
Projectes de simulació industrial;
Disseny i fabricació additiva;
Projectes de realitat augmentada, realitat virtual i visió artificial;
Robòtica col·laborativa i cognitiva;
Sensòrica.

Els tipus de projectes elegibles i els pressupostos màxims per la línia d’actuació Activa-Grandes implementaciones són els següents:

Recerca industrial (20 M€ per empresa i projecte i 40 M€ si es tracta d’un projecte Eureka o executat per una empresa comú);
Projectes de desenvolupament experimental (15 M€ per empresa i 30 M€ si es tracta d’un projecte Eureka o executat per una empresa comú);
Projectes d’innovació en matèria d’organització i processos (7,5 M€ per empresa i projecte);
Projectes de validació preliminar (màx. per determinar).

Per a la línia d’actuació Activa-Pymes el pressupost màxim per a finançar és de 200.000 € per empresa durant 3 exercicis fiscals.

Les corresponents convocatòries determinaran els pressupostos màxims concrets, les dates límits, així com la forma dels ajuts: préstecs, subvencions o ambdós.

Font: Orden ICT/713/2021, de 29 de junio, por la que se establecen las bases reguladoras para la concesión de ayudas a proyectos de I+D+i en el ámbito de la industria conectada 4.0. Obre en una nova finestra.
Més informació sobre el Next Generation EU. Obre en una nova finestra.

Més informació

BUTLLETÍ DIGITAL

Voleu estar al corrent de subvencions, notícies, cursos, etc.? Subscriviu-vos al newsletter dels polígons de Banyoles i el Pla de l’Estany