NOTÍCIES

 1. INICI
 2. NOTÍCIES
 3. Projecte de llei de fa...

ÚLTIMES NOTÍCIES

FORMACIÓ TEÒRICO-PRÀCTICA: del 17/06/2024 al 29/07/2024 HORARI: de dilluns a divendres de 9 h a 14 h LLOC: INS...

Llegir més

Curs dirigit al conjunt de les persones treballadores autònomes, sigui quina sigui la seva activitat professional. Es tracta d’un...

Llegir més

Els Cupons ACCIÓ a la competitivitat de l’empresa ofereixen un descompte econòmic directe que es pot bescanviar per un servei expert...

Llegir més

NÚVOL D’ETIQUETES

 1. Jornades
 2. innovació
 3. jornades empresarials
 4. normatives
 5. programa PIBPE
 6. serveis
 7. economia local
 8. informació d'interès

Projecte de llei de facilitació de l’activitat econòmica

Empreses i emprenedors només hauran d’aportar una vegada les seves dades en tots els seus tràmits amb totes les administracions

El Consell Executiu ha aprovat el Projecte de llei de facilitació de l’activitat econòmica, amb l’objectiu de fer més àgil i eficient la relació entre les administracions catalanes i les empreses i emprenedors.

La futura llei beneficiarà 564.000 empreses i 362.000 autònoms, i suposarà un estalvi de més de 38 milions d’euros anuals als agents empresarials.

Es tracta d’una regulació pionera a Europa segons la qual empreses i autònoms només hauran d’aportar una vegada les seves dades en tots els seus tràmits amb totes les administracions.

Una altra de les novetats és la creació d’una autopista administrativa per a projectes empresarials estratègics, especialment els que impliquin inversions productives preferentment en l’àmbit industrial i logístic.

Tramitació parlamentària

El text, que iniciarà ara la seva tramitació parlamentària, preveu mesures per reduir les càrregues burocràtiques, minimitzant la intervenció administrativa, ofereix serveis proactius a l’empresa i estableix un nou model de relació entre l’empresa i les administracions.

Aquest nou model de relació es fonamenta en la confiança mútua, la relació digital per defecte, l’aportació de dades una única vegada, l’eliminació de les càrregues administratives innecessàries, l’estandardització dels procediments, la celeritat en la tramitació, i la transparència.

Més informació al portal de la Generalitat de Catalunya.

BUTLLETÍ DIGITAL

Voleu estar al corrent de subvencions, notícies, cursos, etc.? Subscriviu-vos al newsletter dels polígons de Banyoles i el Pla de l’Estany