NOTÍCIES

 1. INICI
 2. NOTÍCIES
 3. L’ICAEN llança una ...

ÚLTIMES NOTÍCIES

FORMACIÓ TEÒRICO-PRÀCTICA: del 17/06/2024 al 29/07/2024 HORARI: de dilluns a divendres de 9 h a 14 h LLOC: INS...

Llegir més

Curs dirigit al conjunt de les persones treballadores autònomes, sigui quina sigui la seva activitat professional. Es tracta d’un...

Llegir més

Els Cupons ACCIÓ a la competitivitat de l’empresa ofereixen un descompte econòmic directe que es pot bescanviar per un servei expert...

Llegir més

NÚVOL D’ETIQUETES

 1. Jornades
 2. innovació
 3. jornades empresarials
 4. normatives
 5. programa PIBPE
 6. serveis
 7. economia local
 8. informació d'interès

L’ICAEN llança una eina per optimitzar la potència elèctrica contractada a les empreses

L’aplicació, d’ús lliure, està orientada a usuaris que tinguin una potència contractada d’entre 15 kW i 50 kW o de més de 50 kW. S’hi ha incorporat totes les novetats normatives que han entrat en vigor el mes de juny, i es recomana actualitzar el càlcul anualment

L’Institut Català d’Energia (ICAEN) ha presentat avui una nova eina per optimitzar la potència contractada destinada a empreses. L’aplicació, que funciona amb el programa Excel i és d’ús lliure, permet als usuaris conèixer quina és la potència elèctrica que els surt més econòmica contractar d’acord amb el seu consum, per així poder gestionar la petició de canvi de potència amb la seva distribuïdora o comercialitzadora i començar a estalviar diners de seguida.

L’eina desenvolupada per l’ICAEN es divideix en dues: una per a les empreses amb una potència contractada entre 15 kW i 50 kW, i una altra per a les empreses amb una potència contractada superior a 50 kW. Aquests rangs cobreixen tant des de grans empreses i pimes manufactureres fins a petits comerços i empreses de serveis, aquestes darreres són les que molt sovint no poden disposar de personal especialitzat en la gestió energètica. Les administracions locals i supralocals també en són un usuari potencial.

Només tenint a mà la informació sobre el consum energètic de l’empresa, que està disponible de manera gratuïta al portal de la seva companyia elèctrica, l’usuari pot elaborar el seu diagnòstic en només uns minuts. Després, s’haurà d’adreçar a la seva companyia perquè li modifiqui la potència contractada.

L’aplicació ja incorpora tots els canvis normatius que han entrat en vigor aquest mes de juny, i que han afectat els costos regulats de la factura elèctrica. Aquests canvis poden suposar l’increment del rebut per a determinats perfils de consumidors d’electricitat, i per això l’ICAEN recomana a totes les empreses que facin una revisió del cost que els suposa la potència que tenen contractada en l’actualitat, i que comprovin si aquesta és la que necessiten. La nova normativa també preveu una modificació anual dels costos regulats, de manera que també s’aconsella actualitzar cada any aquest càlcul.

Adequar la potència, la primera mesura d’estalvi

La gran majoria d’usuaris tenen contractada una potència elèctrica superior a la que realment necessiten, per la qual cosa cada mes paguen en la factura per un servei que no utilitzen. Ajustar la potència contractada a la que realment es necessita és una primera mesura d’estalvi immediata, eficaç i gratuïta, i per això l’ICAEN la fomenta a les empreses i també entre els usuaris domèstics.

Amb el llançament d’aquesta aplicació, l’ICAEN pretén posar coneixement i instruments a disposició de totes les empreses perquè avancin en la gestió òptima dels seus subministraments energètics i millorin la seva competitivitat. Moltes empreses, degut a la seva estructura o dimensió, encara no fan cap tipus de gestió de l’energia que consumeixen ni de la contractació dels subministraments energètics. La contractació adequada i dimensionada del subministrament elèctric és la primera mesura d’estalvi en l’àmbit de l’energia.

Més informació i obtenció de l’eina

BUTLLETÍ DIGITAL

Voleu estar al corrent de subvencions, notícies, cursos, etc.? Subscriviu-vos al newsletter dels polígons de Banyoles i el Pla de l’Estany