NOTÍCIES

  1. INICI
  2. NOTÍCIES
  3. Catalunya rebrà 68,7M...

ÚLTIMES NOTÍCIES

  La Diputació de Girona, d’acord amb les competències que té atribuïdes, convoca cada any diverses línies de subvencions...

Llegir més

L’objecte és regular la concessió de subvencions mitjançant dues línies: Subvencions a projectes de reindustrialització que contribueixin a tornar...

Llegir més

Ajuts per promoure l’emprenedoria i la innovació en el territori nacional. Ajuts adreçats a start ups i persones emprenedores....

Llegir més

NÚVOL D’ETIQUETES

  1. Jornades
  2. innovació
  3. jornades empresarials
  4. normatives
  5. programa PIBPE
  6. serveis
  7. formació
  8. economia local
  9. informació d'interès

Catalunya rebrà 68,7M € de l’Estat dels fons Next Generation EU per projectes de digitalització i connectivitat

La Conferència Sectorial per a la Transformació Digital ha aprovat el repartiment de fons i projectes de digitalització i connectivitat que gestionaran les comunitats autònomes en el període 2021-2023 en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat amb fons Next Generation EU i, en concret, en el seu Component 19 Pla Nacional de Competències Digitals.

Les comunitats autònomes posaran en marxa actuacions amb una inversió prevista de 360M €, emmarcats en el Programa ÚNICO. Aquest programa serveix de referència per a diferents convocatòries destinades a la universalització de l’accés a la banda ampla ultraràpida (100 Mbps o superior) en tot el territori, així com l’acceleració del desplegament del 5G, inclús a les àrees de caràcter remot.

Amb aquest objectiu les CCAA gestionaran els següents programes i inversions:

UNICO Serveis Públics: aquest programa permetrà finançar infraestructura de banda ampla amb velocitats de, almenys, 300 Mbps, escalables a 1 Gbps en centres de referència com ara hospitals, centres de salut, centres educatius i de formació i altres centres en els quals es prestin serveis públics i reforçar la seva connectivitat.
Pressupost total: 150M € – distribuït per criteri de població

UNICO Indústria i Empreses: l’objectiu d’aquest programa és reforçar la connectivitat a polígons, centres logístics i àrees de concentració d’activitat econòmica, situades en zones blanques o zones grises NGA. El programa inclourà el desplegament de banda ampla a 300 Mbps escalables a 1 Gbps i la interconnexió dels centres i instal·lacions entre si, amb la finalitat de facilitar l’accés d’altes prestacions a xarxes en projectes de caràcter innovador de digitalització sectorials.
Pressupost total: 100M € – distribuït per criteri d’extensió de territori i nombre d’empreses

UNICO Bo social: consisteix en la creació d’un bo social que permeti contractar o millorar la connexió a banda ampla fixa amb una velocitat mínima de 30 Mbps per a persones o famílies identificades com a vulnerables. Hi haurà una limitació d’un bo per unitat familiar i persona amb una quantia màxima de 240€/ any. Podran col·laborar amb el programa aquells operadors que prestin servei en totes o algunes CCAA.
Pressupost total: 30M € – distribuït per criteri de nombre de famílies en risc de pobresa

UNICO Edificis: permetrà millorar les instal·lacions de telecomunicacions en els edificis construïts abans del 2000.
Pressupost: 80M € – distribuït per criteri de nombre d’edificis construïts abans del 2000

D’altra banda, les CCAA també rebran 140M € en fons per a executar accions de formació i adquisició de competències digitals per part de la ciutadania, a través d’actuacions com mòduls formatius, tallers, seminaris, etc. enfocats especialment a la formació per dones i nenes.

Catalunya rebrà un total de 68.742.192€ repartits de la següent manera:

Competències digitals: 18.961.932 €

UNICO Serveis públics: 24.280.000 €

UNICO Indústria i empreses: 10.246.500 €

UNICO Bo social: 2.724.960 €

UNICO Edificis: 12.328.800 €

Més informació a l’enllaç següent

BUTLLETÍ DIGITAL

Voleu estar al corrent de subvencions, notícies, cursos, etc.? Subscriviu-vos al newsletter dels polígons de Banyoles i el Pla de l’Estany