NOTÍCIES

 1. INICI
 2. NOTÍCIES
 3. Programa de mobilitat ...

ÚLTIMES NOTÍCIES

S’exposen les eines que la norma preveu per garantir la viabilitat empresarial, ja sigui en un context previ al...

Llegir més

Acte, organitzat per ACCIÓ, i dirigit a empreses que vol donar a conèixer els cupons DIH4CAT per subvencionar els...

Llegir més

Taller dirigit a empreses, per ajudar a treballar el model de negoci a través del mètode CANVAS. Dies i...

Llegir més

NÚVOL D’ETIQUETES

 1. Jornades
 2. Àmbit català
 3. innovació
 4. jornades empresarials
 5. normatives
 6. programa PIBPE
 7. serveis
 8. formació
 9. ajuts
 10. economia local
 11. informació d'interès

Programa de mobilitat per a pimes del projecte MobiliseSME

MobiliseSME és un programa iniciat pels programes EURES i EASI que té com a objectiu ajudar a desenvolupar habilitats i capacitats del personal de les empreses (empleats, gerents i propietaris o copropietaris) donar suport a les persones que ja tenen feina i desitgen experimentar la mobilitat transfronterera en una altra empresa durant un període de temps limitat, mantenint el vincle contractual amb el seu empresari.

Les característiques principals del programa MobiliseSME:

El projecte implica l’intercanvi de personal d’una pime d’un país de la UE a una altra pime d’un país diferent de la UE.
El programa permet impulsar les col·laboracions que ja s’estan realitzant.
No hi ha terminis per participar. El programa MobiliseSME funciona de forma continuada.
El programa MobiliseSME consisteix en un intercanvi temporal amb un període mínim d’1 mes fins a un màxim de 6 mesos.
El personal segueix treballant a l’empresa remitent durant el període de comissió. L’empresari remitent segueix pagant el seu salari i les despeses ocasionades.
A més, el programa MobiliseSME proporciona més activitats i suport a les empreses. També ofereix:

Informació sobre la seva participació en un pla d’internacionalització. Contribueix a conscienciar sobre la importància de la formació i la internacionalització de les empreses, entre d’altres.
Proporcionar eines disponibles per establir intercanvis i contactes amb altres companys a nivell de la UE. Principalment a través de l’accés a la plataforma Matchmaking i a les xarxes dels punts d’informació locals.
Anàlisi del perfil i necessitats dels participants.
Serveis de matchmaking. Els punts d’informació local són fonamentals per trobar una contrapartida a la qual les pimes puguin acordar un apartament.
Orientació i revisió del projecte d’aprenentatge MobiliseSME. El projecte d’aprenentatge Mobilize SME és el principal document de treball. Els punts d’informació local de cada país us ajudaran a redactar-ne un segons les vostres necessitats.
Serveis de formació abans de la sortida. Les organitzacions associades proporcionaran informació i formació útil abans de la sortida. Això inclou una àmplia gamma de temes com ara qüestions relacionades amb els negocis als països de la UE i informació pràctica sobre l’estada a l’estranger.
Avaluació contínua dels objectius d’aprenentatge. El programa Mobilize SME també fa una visió general de l’intercanvi de manera continuada.
Recomanacions per a més desenvolupament i orientació. El programa MobiliseSME proporcionarà recomanacions i orientacions sobre formació, innovació, internacionalització i mobilitat.
Els sol·licitants són petites i mitjanes empreses (pimes). Es poden presentar al programa registrant-se a la plataforma Matchmaking o contactant amb qualsevol dels punts de contacte locals que representin el programa als seus territoris.

El projecte “Programa d’intercanvi de mobilitat per al personal de les pimes” MobiliseSME, cofinançat pel Programa EaSI (EURES) de la Unió Europea, 2020-2022.

Més informació aquí

BUTLLETÍ DIGITAL

Voleu estar al corrent de subvencions, notícies, cursos, etc.? Subscriviu-vos al newsletter dels polígons de Banyoles i el Pla de l’Estany