NOTÍCIES

 1. INICI
 2. NOTÍCIES
 3. Creació de l’Oficin...

ÚLTIMES NOTÍCIES

Organitzada per PIMEC, en aquesta jornada, s’abordaran noves fórmules de mobilitat, principalment  l’electromobilitat. Dijous, 19 de maig de 10-12:30h....

Llegir més

Poden ser beneficiaris de les subvencions regulades en aquestes bases les PIMES que  tinguin el domicili social o una...

Llegir més

Poden ser beneficiaris dels ajuts els transportistes per carretera de més de 63 anys que es comprometin a deixar...

Llegir més

NÚVOL D’ETIQUETES

 1. Jornades
 2. Àmbit català
 3. innovació
 4. jornades empresarials
 5. normatives
 6. programa PIBPE
 7. serveis
 8. formació
 9. ajuts
 10. economia local
 11. informació d'interès

Creació de l’Oficina Next Generation per part d’ACCIÓ

Federació de Municipis de Catalunya
Àrea de Promoció Econòmica

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha anunciat aquest dilluns en roda de premsa la creació de l’Oficina Next Generation per part d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa- per impulsar l’accés de les empreses catalanes als fons de la Unió Europea (UE). La Generalitat vol facilitar l’accés del teixit productiu català al paquet d’ajuts posat en marxa per la Comissió Europea, dotat amb 750.000 milions d’euros per al període 2021-2026 per donar resposta als reptes derivats de la pandèmia de la Covid-19.

La nova Oficina Next Generation (https://www.accio.gencat.cat/nextgen), que està ubicada a la seu d’ACCIÓ a Barcelona, neix amb l’objectiu de contribuir a que les empreses catalanes captin més del 20% dels fons Next Generation que es destinin a empreses de l’Estat espanyol. Així, actuarà com a punt de referència a Catalunya amb la informació més actualitzada i verificada per al sector empresarial i com a facilitador per impulsar l’accés del teixit productiu català als fons. En aquest sentit, la nova oficina avisarà les pimes i companyies catalanes per mitjà d’un sistema d’alertes personalitzades sobre les convocatòries que s’adeqüen als seus projectes i identificarà de manera proactiva les iniciatives d’empreses catalanes que s’hi puguin presentar. A més, experts d’ACCIÓ acompanyaran de manera individualitzada les empreses en el seu procés de presentació a les convocatòries per aconseguir que tinguin el major èxit possible i es buscaran socis per crear consorcis empresarials per a les convocatòries que requereixin la presentació agrupada dels projectes. La nova oficina serà la porta d’entrada a la identificació de projectes empresarials amb potencial per rebre aquests fons.

Paral·lelament, per dur a terme l’assessorament en àmbits de competència estatal i reforçar l’acompanyament de les empreses, s’obrirà una delegació a Madrid que treballarà per acompanyar de manera constant a les empreses catalanes en el procés de sol·licitud de les convocatòries dels Next Generation que es vagin publicant amb l’objectiu de treure el màxim rendiment dels recursos. La nova oficina es coordinarà amb la resta d’òrgans de la Generalitat implicats en els fons Next Generation i de manera molt concreta amb l’Oficina de Gestió Empresarial.

Font

BUTLLETÍ DIGITAL

Voleu estar al corrent de subvencions, notícies, cursos, etc.? Subscriviu-vos al newsletter dels polígons de Banyoles i el Pla de l’Estany